انواع روش‌های سرمایه گذاری در بورس

روش های سرمایه گذای در بورس

اثر مشهود تورم بر وضعیت اقتصادی کشور، افراد را به یافتن راهکارهایی برای حفظ ارزش سرمایه خود واداشته است. در این میان سرمایه‌ گذاری یکی از بهترین روش‌ها برای حفظ و افزایش ارزش دارایی است. با این که روش‌ های مختلفی برای سرمایه‌ گذاری وجود دارد، بازار بورس به دلیل بازدهی بهتر نسبت به سایر بازارهای موازی تبدیل به گزینه‌ای محبوب در میان سرمایه‌ گذاران شده است.

سرمایه گذاری در بورس به دو روش مسقیم و غیر مستقیم انجام می‌ شود. هر یک از این روش‌ها مزایای مخصوص به خود را دارند و برای گروهی از سرمایه‌ گذاران مناسب هستند.

با یک نگاه کلی به روش‌ های مختلفی که برای سرمایه گذاری در بورس ایران وجود دارد، می‌ توان آن‌ها را به دو دسته کلی «سرمایه‌ گذاری مستقیم» و «سرمایه‌ گذاری غیرمستقیم» تقسیم بندی کرد. انتخاب هر یک از این روش‌ها برای سرمایه‌ گذاری به اهداف مالی سرمایه‌ گذار، ویژگی‌های فردی، میزان ریسک‌ پذیری و دانش مالی او بستگی دارد.

با وبسایت آکادمی کسب و کار اینترنتی کلید موفقیت همراه باشید.

سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار بورس

افرادی که سرمایه گذاری در بورس را به صورت مستقیم انتخاب می‌کنند، باید به شخصه سبد دارایی خود را مدیریت کنند. این روش مناسب افرادی است که دانش کافی برای فعالیت در بازار بورس دارند و می‌ توانند تجربه‌ های خود را در شرایط نوسانی بازار برای حفظ سرمایه خود به کار بگیرند. این روش سرمایه گذاری در بورس، ریسک بالاتری دارد. به علاوه، لازم است سرمایه‌ گذار وضعیت سبد سرمایه خود در بازار را هر روزه رصد کند و روش‌ های مختلفی مانند تحلیل‌ های بنیادی و تحلیل تکنیکال را به کار بگیرد بهترین نقاط خرید و فروش سهام را پیدا کند.

در کنار تمام مواردی که اشاره کردیم، سرمایه‌ گذاری که به صورت مستقیم در بازار فعالیت می‌کند لازم است با اصول مدیریت ریسک پرتفوی و متنوع‌ سازی آن آشنا باشد.

پس به صورت کلی می‌توان گفت، اگر دانش کافی در مورد بازار بورس دارید و می‌ توانید زمان کافی به رصد بازار اختصاص بدهید، سرمایه گذاری در بورس بصورت مستقیم مناسب شما است.

سرمایه گذاری در بورس

سرمایه گذاری در بورس بصورت غیرمستقیم

همان‌ طور که پیش از این هم اشاره کردیم، مزایای بسیار سرمایه گذاری در بورس باعث محبوبیت بالای این روش سرمایه‌ گذاری شده است. با این حال، نیاز سرمایه‌ گذاران به صرف زمان، دانش و تجربه برای فعالیت در این بازار، محدودیتی جدی در کسب سود ایجاد می‌ کرد. به همین دلیل دو روش غیرمستقیم سرمایه‌ گذاری در بازار بورس در پی این نیاز تعریف شدند و شامل موارد زیر هستند:

صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌ها فرآیند سرمایه‌ گذاری را برای همه افراد ساده‌تر کرده‌اند. تمامی صندوق‌ های بازار از منظر نوع خرید و فروش واحدها به دو دسته کلی صدور و ابطالی و قابل معامله در بورس (ETF) تقسیم می‌ شوند. استراتژی هر صندوق برای سرمایه گذاری در بورس متفاوت است و معمولا سبد صندوق‌ های سرمایه گذاری از دارایی‌ های مختلفی چون سهام شرکت‌ های کوچک و بزرگ، اوراق بهادار، گواهی خرید سکه و طلا و… تشکیل می‌ شود.

صندوق‌‌ های سرمایه‌ گذاری با توجه به ترکیب سبد دارایی‌ها، معمولا به دسته‌های زیر تقسیم می‌ شوند:

  1. صندوق‌های درآمد ثابت
  2. صندوق‌های سهامی
  3. صندوق‌های مختلط
  4. صندوق‌های کالایی (مثل طلا، زعفران و …)
  5. صندوق‌های بخشی
  6. صندوق‌های اهرمی

از مهمترین مزایای این صندوق‌ها می‌ توان به کاهش ریسک، قدرت نقدشوندگی بالا و صرفه‌ جویی در وقت و هزینه اشاره کرد. صندوق‌های سرمایه‌ گذاری انواع مختلفی دارند و هر فرد با توجه به اهداف خود می‌ تواند گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری در میان آن‌ها بیابد.

ثبت نام بورس غیرحضوری کارگزاری آگاه

دریافت خدمات سبدگردانی اختصاصی

سبدگردانی اختصاصی یکی از مهمترین روش‌های سرمایه‌ گذاری غیرمستقیم در بورس به شمار می‌ رود. در این روش تیمی حرفه‌ای و مجرب از متخصصان سرمایه‌ گذاری، مدیریت دارایی فرد را در بازار سرمایه بر عهده می‌گیرد و سبدی مختص به سرمایه‌گذار و متناسب با اهداف مالی و سطح ریسک‌پذیری او تشکیل می‌دهد. در سبدگردانی اختصاصی، سرمایه‌گذاران به جای سپری کردن زمان زیاد برای بررسی بازار و تلاش برای کسب دانش و تخصص بالا در زمینه بازارهای مالی، مدیریت دارایی‌شان را به تجربه و تخصص بالای سبدگردان می‌سپارند.

اگر قصد سرمایه گذاری در بورس را بصورت حرفه ای و هوشمندانه دارید حتماً مقاله بااهمیت خطاهای رایج سرمایه‌ گذاران در بورس را مطالعه نمائید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *