از الان برای کنکور شروع کنم میرسم یا نه؟ 

از الان برای کنکور شروع کنم میرسم یا نه

کنکور یکی از بزرگترین و پر استرس ترین مراحلی است که هر داوطلب ایرانی باید از آن عبور کند این آزمون مهم و سرنوشت ساز، سرنوشت  تحصیلی اشخاصی را برای زندگی در بازه زمانی جوانی و بزرگسالی تعیین می‌کند. پس بسیار مهم است که تمامی داوطلبین هر چه سریعتر با هر شرایطی که دارند برای شرکت کردن در کنکور خودشان را آماده کنند. برای موفقیت در کنکور علاوه بر تلاشی بسیار و مستمر، باید داوطلبین آگاه باشند که این تلاش زمانی ثمر بخش است که همراه  با یک برنامه ریزی کاملا اصولی باشد و این برنامه ریزی باید بر اساس هدف و شخصیت و توانایی‌های داوطلبان پایه ریزی شود تا موفقیت آنها در کنکور تضمین شود.

۱- دسته اول دانش‌آموزانی هستندکه از تابستان شروع کرده‌اند به جمع کردن پایه و خودشان را آماده ی کنکور کرده اند.

۲- دسته دوم داوطلبانی هستند که که تا الان هیچ مطالعه ای نداشته اند و در صدد تصمیم برای شروع هستند.

نمی توان این را نادیده گرفت که به چه میزان شروع کردن در ماه تابستان برای دانش آموزان می تواند مفید واقع شود و چقدر مفید واقع شدن می تواند سرنوشت ساز نیز باشد. ولی باز هم برای داوطلبان دسته ی دوم هنوز وقت هست و نباید نا امید شوند و در واقع؛ دیر شروع کردن بهتر است از هرگز شروع نکردن است . پس از همین الان بهانه ها را کنار بگذارید چون وقت کم نیست. فقط یک همت قوی میخواهد که استارت کار را بزنید و به مسیر ادامه دهید.

با برنامه ریزی درست و اصولی موفقیت امکان پذیری هست. شما برای شروع کنکور از بهمن در بدترین حالت ممکن ۱۲۰ روز فرصت دارید که اگر ۲۰ روزش را هم برای جمع بندی اختصاص دهید باز هم ۱۰۰ روز مفید برای مطالعه زمان دارید، و اگر ساعات مطالعه ی خود را به  روزی ۱۰ ساعت برسانید نزدیک به ۱۰۰۰ ساعت برای مطالعه ی مفید در اختیار دارید و این با تغییراتی که در کنکور اعمال شده و درسهای عمومی دیگر حذف شده است و تنها درسهای اختصاصی ست که بایستی مطالعه شوند زمان معقول و خوبی برای موفقیت در کنکور است.

همانطور که گفتیم داوطلبان اگر از بهمن شروع کنند باز ۱۰۰ روز مفید فرصت دارند تا به هدف خود برسند. برنامه ریزی و تغییر باید گام به گام باشه و یک دفعه انجام نمی شود.

برنامه ریزی از سه دسته (زمانی، حجمی، حجمی-زمانی) تشکیل شده است که باید هرکدام از این برنامه ریزی ها به همراه تمرکزی که روی مباحث مهم دارند را یاد بگیرید.

برنامه ریزی زمانی همانطور که از اسمش مشخص است، تمرکز ویژه ای بر زمان دارد و نحوه تقسیم بندی بخشهای های مطالعاتی آن به صورت زمانی ست، در این نوع برنامه ریزی داوطلب فقط تایم مطالعه خود را می داند و خبری از حجم درسی که باید مطالعه کند نیست! به عنوان مثال شما باید شنبه ۳ ساعت شیمی بخوانید. این روش منسوخ شده است و دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد.

برنامه ریزی حجمی که به برنامه ریزی راهبردی آزمون هم معروف است دقیقا برعکس برنامه ریزی زمانی فقط بر حجم مطالعاتی داوطلبان تمرکز دارد. به عنوان مثال در این نوع برنامه ریزی ذکر شده که شما باید روز شنبه فصل دوم شیمی را بخوانید.

برنامه ریزی حجمی_زمانی که کاملترین نوع برنامه ریزی هست ترکیبی از برنامه ریزی زمانی و حجمی می باشد و باعث میشود که داوطلب به طور کامل از روند پیشرفت خود مطلع شود. به عنوان مثال شما میدانید که در روز شنبه باید درس دوم شیمی را طی ۳ ساعت مطالعه کنید. با این برنامه ریزی داوطلب، انتهای ۱۰۰ روز خود را میتواند ببیند و بداند که در نهایت به چه مرحله ای قرار است که برسد.

برنامه ریزی اختصاصی برای کنکور

برای شروع کنکور از الان هرشخص بایستی بر اساس توانایی و میزان سطح علمی که دارد برنامه ی مختص خود را داشته باشد. پس هر برنامه ریزی مناسب شخص خاصی ست و هیچ وقت نباید یک نسخه کلی برای همه پیچید و انتظار نتیجه گرفتن را داشت.برنامه ریزی کردن یکی از مهم ترین بخش های شروع از بهمن برای کنکور است و نیاز به شناخت خصوصیات و مهارت های خود فرد، علایق و همانطور سبک زندگی او دارد، اگرکسی هستید که به خوبی خودتان را میشناسید و از علاقه و مهارت های خود اطلاع کامل دارید بهتر است که همین الان دست به قلم بشوید و شروع به برنامه ریزی بر اساس انواع برنامه ریزی که به شماگفتیم، بکنید.

بایستی این را درنظر داشته باشید که برنامه ای که مینویسید نباید زیاد سبک یا زیاد سنگین باشد بلکه طوری باشد که رعایت کردن آن  برای شما کار خیلی دشوار و خسته کننده نباشد، البته اگر فکر میکنید که در نوشتن این نوع برنامه ضعف دارید و واقعا قصد دارید که در این زمینه اصلا ریسک نکنید توصیه میکنیم از مشاوره کنکور گاماس ۲۰ کمک بخواهید تا بر اساس شناخت و توانایی و سطح علمی و زمان شما و تجربه و مهارت خودشان، بهترین برنامه را برای شما پی ریزی کنند.

در تایمی که خیلی از دانش آموزان تصمیم میگیرند که برای کنکور استارت بزنند داوطلبان در این بازه زمانی اشتباهاتی را انجام می‌دهند که باعث می‌شود نتوانند این راه را تا آخر بروند یا وسط راه جا میزنند و ول می کنند.رایج ترین این اشتباهات شامل:

خیلی از داوطلبان منتظر این هستند که انگیزهای بیرونی سمتشان بیاید و منتظرند آن انگیزه از راه برسد تا شروع کنند. اما در حقیقت انگیزه‌ای که هیچ وقت قرار نیست بیاید هیچ وقت دیگر نیز نمی آید، چون تا وقتی که شما شروع نکرده اید آن انگیزه نمی آید حتی اگر شده بدون انگیزه شروع کنید می‌بینید که انگیزه خودش از وجود شما تولید می شود و یادتان باشد با پیشرفت است که انگیزه می آید.

خود بی برنامه بودن یکی از عوامل مهم بی انگیزگی است که باید سعی کنید حتماً یک برنامه مشخص برای کلیه هفته خود داشته باشید تا بدانید دقیقا قرار است چه کارهایی را انجام بدهید و چه چیزهایی را بخوانید‌.

تک درس پیش رفتن باعث میشود که داوطلب بعد از یک مدت خسته شود و درس را کنار بگذارد پس حتما تنوع مطالعاتی داشته باشید و بخشهای مطالعاتی تان را از کم شروع کنید و بیشتر کنید و با توجه به اینکه چند ساعت درس می خوانید می توانید چندتا درس متفاوت را داخل برنامه خود بگنجانید.

با خواندن و شنیدن چهار جمله انگیزشی لطفاً جوگیر نشوید و برای خودتان ۱۰ ساعت در روز برنامه چینی کنید.سعی کنید منطقی پیش بروید و هرگز خودتان را با دوستانتان که زودتر از شما هم شروع کردن مقایسه نکنید.

نیازی نیست که کل فامیل بدانند که شما الان درس می خوانید و یا چند ساعت درس می خوانید و کتاب تست شما چه چیزی می باشد. سعی کنید که فشار اضافه به خودتان نیاورید و چراغ خاموش پیش بروید.

برای شروع تلاش و رسیدن به هدفتان شما به هیچ عنوان نباید به این فکر کنید که دیر است. زمان شروع شما همین الان میباشد. حسرت زمان از دست رفته تابستان و یا اینکه در دهم و یازدهم کم کاری کرده اید را کنار بگذارید. و با نگاهی امیدوارانه به آینده پر قدرت و به دور از احساسات منفی همین امروز استارت مطالعه برای کنکور ۱۴۰۳ را بزنید. زیرا شما نمی‌توانید به گذشته بازگردید. و روزهای از دست رفته را جبران کنید. پس از همین الان با روحیه ای جنگنده و امیدوارانه شروع کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *