راهکارهای کاهش زمان لود وب سایت

کاهش زمان لود وب سایت


چکیده : 
سرعت لود صفحات به سرعت بارگیری محتوا هنگام بازدید کاربران از صفحه خاصی در سایت اشاره دارد. فاکتورهای مختلفی وجود دارند که روی زمان لود صفحات تاثیرگذار هستند. در این مقاله از راهکارهای موثر برای کاهش زمان لود صفحات صحبت می کنیم.

سرعت لود صفحات به سرعت بارگیری محتوا هنگام بازدید کاربران از صفحه خاصی در سایت اشاره دارد. فاکتورهای مختلفی وجود دارند که روی زمان لود صفحات تاثیرگذار هستند. شرکت های طراحی سایت مانند وب سیما، وب ۲۴، وب وان، مه ویژن، سه سوت وب و داده ورزان برای طراحی سایت و سئو و وبسایت های تجاری از راهکارهای موثری برای کاهش زمان لود صفحات استفاده می کنند.

اهمیت سرعت لود صفحات سایت

بر اساس تحقیقات میدانی مجله تکنولوژی و فناوری تکفای موتورهای جستجو از جمله گوگل سرعت لود صفحات را یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی نتایج جستجو می دانند. بنابراین کاهش زمان لود صفحات سایت تاثیر قابل توجهی در نتایج جستجوی ارگانیک دارد و تجربه کاربری را بهبود می بخشد.

به گفته جان مولر مدیر بخش سرچ کنسول گوگل، این موتور جستجو برای تعیین سرعت صفحات از معیارهایی مانند کیفیت تجربه کاربری استفاده می کند. بنابراین توجه به عملکرد، تعامل و ثبات بصری صفحات سایت در کنار سرعت لود مناسب اهمیت دارد. کاهش زمان لود صفحات به ربات های گوگل کمک می کند با سرعت بیشتری در صفحات بخزند و مطالب جدید و تغییر یافته را دریافت کنند.

چگونه سرعت لود صفحات را اندازه گیری کنیم؟

افراد مشهور در زمینه سئو و مارکتینگ از جمله نیل پاتل اعتقاد دارند که زمان بارگذاری صفحات یکی از عوامل مهم در تجربه کاربری سایت محسوب می شود و درصد زیادی از کاربران اینترنت موبایل سایت هایی با زمان لود طولانی را رها می کنند. نرخ تبدیل با هر ثانیه تاخیر در زمان لود صفحات، چیزی در حدود ۱۷ درصد کاهش می یابد. همچنین تحقیقات نشان داده اند که سرعت بارگذاری یکی از عوامل موثر در تمایل کاربران به خرید از سایت های فروشگاهی محسوب می شود.

برای اندازه گیری سرعت لود صفحات می توانید از ابزار و سایت هایی مانند Google PageSpeed Insights و GTmetrix استفاده می کنید. پس از ورود به این سایت ها، کافی است آدرس سایت خودتان را در نوار بالای صفحه وارد کنید و کمی منتظر بمانید تا نتایج آنالیز نمایش داده شوند.

نتایج شامل اطلاعات مهمی در مورد سایت شما هستند، از سرعت لود کامل صفحات گرفته تا TTFB یا Time to First Byte که به مدت زمانی اشاره دارد که مرورگر اولین داده ها را از سمت سرور دریافت می کند. همچنین معیارهایی مانند LCP که مدت زمان بارگذاری بزرگترین محتوای موجود در صفحه را نشان می دهد.

اندازه گیری سرعت لود وب سایت

معرفی راهکارهای کاهش زمان لود صفحات

اگر پس از آنالیز سایت به وسیله ابزارهای مخصوص متوجه شدید که صفحات با سرعت کمی لود می شوند، راهکارهایی وجود دارند که با استفاده از آن ها می توانید زمان بارگذاری را کاهش دهید. از کوچک سازی کدهای CSS، HTML و Java Script گرفته تا حذف پلاگین های غیر ضروری.

اگر احساس کردید که بعضی راهکارها را نمی توانید به آسانی انجام دهید، می توانید از خدمات پشتیبانی سایت شرکت های حرفه ای استفاده کنید.

انتخاب هاست بهینه و مناسب

هاست نقش مهمی در عملکرد و مدیریت سایت شما دارد و این شامل سرعت لود صفحات هم می شود. هاست ارزان و ضعیف به معنای اشتراک گذاری منابع بین چندین سایت در یک سرور می باشد که می تواند لود صفحات را با تاخیر قابل توجهی مواجه کند. با استفاده از هاست اختصاصی و سریع می توانید از افزایش زمان لود صفحات جلوگیری کنید و نرخ پرش یا خروج بازدید کنندگان را کاهش دهید.

کاهش تعداد ریدایرکت یا تغییر مسیرها

تغییر مسیرهای زیاد در وبسایت می تواند تاثیر منفی روی زمان لود صفحات داشته باشد. چرا که با هدایت به صفحه ای دیگر، فرایند درخواست و پاسخ http طولانی تر می شود. بنابراین توصیه می شود از تغییر مسیرهای غیر ضروری در سایت خودداری کنید. برای مثال، هنگام لینک سازی داخلی از ایجاد موارد غیر ضروری جلوگیری کنید.

استفاده از asynchronous برای فایل های CSS و جاوا اسکریپت

فایل های CSS و جاوا اسکریپت تقریبا در تمام سایت ها وجود دارند. این فایل ها می توانند به صورت همزمان یا ناهمزمان بارگیری شوند. همزمان به این معنا می باشد که فایل ها به صورت متصل بارگیری می شوند و مرورگر هنگام مواجهه با یک اسکریپت، باید بارگذاری عناصر دیگر را متوقف کند تا زمانی که فایل های اسکریپت به صورت کامل بارگذاری شوند.

بارگذاری ناهمزمان یا asynchronous موجب می شود چندین فایل به همراه یکدیگر لود شوند. بنابراین تاثیر مثبتی در عملکرد و سرعت بارگذاری صفحات دارد. اگر از وردپرس استفاده می کنید، افزونه هایی مانند WP Rocket دارای قابلیت های موثر برای بهینه سازی فایل های CSS و جاوا اسکریپت هستند که به حذف منابع مسدود کننده هنگام لود صفحه کمک می کنند.

بهینه سازی کدهای CSS، HTML و جاوا اسکریپت

بهینه سازی کدهای CSS، HTML و جاوا اسکریپت

بهینه سازی و کوچک سازی این کدها به معنای حذف فضاهای غیر ضروری و همچنین کاراکترها و عناصر غیر ضروری می باشد که حجم فایل ها را کاهش می دهد. کاهش اندازه این فایل ها، ترکیب کردن آن ها را آسانتر می کند و موجب می شود صفحات با سرعت بیشتری لود شوند. برای بهینه سازی کدهای CSS، html و java script می توانید از افزونه های رایگان وردپرس مانند Autoptimize استفاده کنید.

حذف پلاگین های غیر ضروری

اگر صاحب سایت وردپرسی هستید، توصیه می شود از افزونه ها به صورت هوشمندانه برای مدیریت سایت خود استفاده کنید. به عبارت دیگر، تعداد افزونه ها را به حداقل برسانید و پلاگین هایی را که استفاده ای برای شما ندارند، غیرفعال یا حذف کنید. بعضی افزونه های قدیمی و آپدیت نشده می توانند از نظر امنیتی هم برای وبسایت خطراتی به همراه داشته باشند.

استفاده از کش ها برای افزایش سرعت لود صفحات

با استفاده از کش مرورگر و کش سرور می توانید مدت زمان TTFB را کاهش دهید. کش در واقع فایل های سایت را به صورت موقت ذخیره و برای بازدیدهای بعدی ارائه می کند. با استفاده از کش، سرور از منابع کمتری برای بارگذاری صفحات استفاده می کند و نیازی به پاسخ دهی به درخواست های مشابه از طرف هر بازدید کننده ندارد.

سرعت لود صفحات و افزایش رتبه سایت

از جمله فاکتورهای مهمی که در مشاوره سئو به آن ها توجه می شود، می توان به سرعت بارگذاری صفحات و همچنین کیفیت تجربه کاربری اشاره کرد. این موارد می توانند ترافیک و نرخ تبدیل سایت را بهبود بخشند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *